Nieuws/Entertainment
205763
Entertainment

Kevin Spacey grapt over homogeruchten

Tijdens zijn openingsnummer als presentator van de Tony Awards, grapte Kevin Spacey zondag over de geruchten dat hij zijn homoseksualiteit verbergt.

De House Of Cards-acteur zong een medley van nummers uit de genomineerde theaterproducties. Toen hij, gekleed als Norma Desmond uit Sunset Boulevard, het nummer As If We Never Said Goodbye zong, onderbrak hij het nummer met een knipoog na de woorden "I'm coming out", de Engelse uitdrukking voor uit de kast komen. "Wacht, nee nee nee nee", grapte de acteur.

Kevin heeft zijn liefdesleven altijd buiten de schijnwerpers gehouden. In 2000 nam hij zijn toenmalige vriendin Diane mee naar de Academy Awards en zei hij dat hij van haar hield in zijn speech toen hij een Oscar won voor zijn rol in American Beauty, maar toch bleven geruchten dat hij op mannen viel de ronde doen.

In 2010 veronderstelde een journalist van The Daily Beast tijdens een interview dat Kevin homo was en vroeg de acteur waarom hij dat niet uitdroeg. Hij antwoordde daarop dat hij recht heeft op privacy en voegde daaraan toe: "Mensen hebben verschillende redenen om hun leven te leiden zoals ze dat willen. Dit is een grens die ik niet overga, en dat zal ik nooit doen. Niemands persoonlijke leven dient het publiekelijke belang. Ik leef niet in een leugen. Ik ben anders dan sommige mensen zouden willen dat ik zou zijn."