Nieuws/Entertainment
205765
Entertainment

Familie Adam West dankbaar voor reacties

De familie van de zaterdag overleden Adam West voelt dat de acteur iets meekrijgt van de steunbetuigingen die binnenstromen sinds zijn overlijden.

"We zijn zo dankbaar voor de zondvloed aan liefde van AW's fans, vrienden, collega's en de media. Dank jullie. Hij luistert", lieten de nabestaanden weten via de Twitteraccount van de Batman-acteur.

Zaterdag maakten zij daar ook bekend dat de acteur op 88-jarige leeftijd was overleden aan de gevolgen van leukemie. Sterren en fans reageerden verdrietig op het nieuws van zijn dood. Zo zei zijn collega Burt Ward, die Robin speelde in de Batmanserie waarmee Adam beroemd werd: "Ik heb een van mijn beste vrienden verloren. Adam was de enige echte Batman."

Onvervangbaar

Seth MacFarlane werkte met Adam samen in Family Guy, waar de acteur de stem insprak van burgemeester West. "Family Guy is zijn burgemeester verloren, en ik een vriend", schreef Seth op Twitter. "Dank uit de grond van m'n hart voor alles wat je me hebt gegeven, meneer de burgemeester. Je bent onvervangbaar." Ben Affleck, die Batman speelde in Batman vs Superman bedankte Adam op Twitter: "dat je ons allemaal hebt geleerd hoe het moest."

Mark Hamill, die met Adam werkte aan een animatieserie van Batman, stond zondag op de rode loper van de Tony Awards stil bij de dood van de acteur. "Hij was zo'n iconisch figuur. Ik heb altijd gevonden dat hij te weinig eer kreeg voor de nuance en humor die hij die rol gaf. En het was zo'n aardige vent. Hij zal gemist worden."