Nieuws/Entertainment
205837
Entertainment

Liam Gallagher en Johnny Depp op Glastonbury

Ruim anderhalve week voor de start van Glastonbury zijn nog enkele nieuwe namen bekendgemaakt. Liam Gallagher treedt op en ook acteur Johnny Depp en astronaut Mike Massimino zijn erbij. Dat heeft de festivalorganisatie maandag gemeld.

Voormalig Oasis-frontman Liam Gallagher vult een van de laatste gaten in de line-up op zaterdag 24 juni op The Other Stage. Johnny Depp maakt zijn opwachting op het filmpodium Cineramageddon. De acteur laat daar films naar eigen keuze zien en vertelt daarbij ook waarom hij daarvoor heeft gekozen. Mike Massimo houdt een lezing over zijn werk op The Free University of Glastonbury.

Glastonbury in het Britse Pilton is het grootste openluchtmuziekfestival ter wereld met meer dan honderd verschillende podia. Het evenement vindt dit jaar van 21 tot en met 25 juni plaats. De 135.000 kaarten voor het populaire festival gingen in oktober in de verkoop en waren binnen vijftig minuten weg, zonder dat er ook maar een act was bevestigd.

Op het affiche van Glastonbury prijken dit jaar onder meer Radiohead, Foo Fighters, Ed Sheeran, Katy Perry, Major Lazer, Lorde, Clean Bandit, Biffy Clyro, Emeli Sandé en First Aid Kit.