Entertainment/Sterren
2058520917
Sterren

Marga Bult reageert op ophef over Majoor Bosshardtprijs: ’Doodzonde’

UPDATE - Op sociale media is flink wat ophef over het feit dat Marga Bult de Majoor Bosshardtprijs heeft gekregen. De zangeres kreeg de prijs door haar oude baan als verpleegkundige weer op te pakken tijdens de coronacrisis, maar volgens veel Twitteraars is dit onterecht.

Volgens de jury, die unaniem besloot om de prijs aan Bult toe te kennen, vertegenwoordigt de zangeres met haar werkzaamheden symbolisch alle vrijwilligers die zich hebben ingezet tijdens de coronacrisis. Bult werkte na een oproep in een zorghotel voor coronapatiënten in Noord-Brabant.

Verschillende Twitteraars vinden dat Bult ’desinformatie’ en ’complottheorieën’ verspreidt over het coronavirus, iets dat volgens hen niet bij de prijs zou passen. Bult heeft zich regelmatig kritisch uitgelaten over het corona- en vaccinatiebeleid. Ook heeft de zangeres zich niet laten vaccineren.

Bult is niet blij met de kritiek die ze over zich heen krijgt na het ontvangen van de prijs. „Het Leger des Heils draagt deze op aan al het zorgpersoneel in NL, kom je thuis en ziet deze vreselijke, hatelijke reacties van mensen”, schrijft ze op Twitter. „Waarom doen mensen dit? Zo #respectloos.” Tegelijk zijn er ook veel Twitteraars die haar een hart onder de riem steken en zich aanraden zich niets van de kritiek aan te trekken.

Aan De Telegraaf laat ze weten dat ze echt ’droevig is over de ontstane deining’. „Het Leger des Heils zag mij als boegbeeld voor de herintreders, alle zorgpersoneel en vrijwilligers tijdens de coronacrisis. Ik heb de prijs ook aan hen opgedragen en dan is het erg vervelend te moeten constateren dat dat gepaard gaat met allerlei discussies en hatelijkheden. Doodzonde en erg jammer.”

De majoor Bosshardtprijs is in het leven geroepen om het werk van majoor (eigenlijk luitenant-kolonel) Alida Bosshardt te herdenken en wordt sinds 2006 jaarlijks uitgereikt. Ze was officier bij het Leger des Heils en was eind vorige eeuw het gezicht van de liefdadigheidsinstelling.