Nieuws/Entertainment
2058748659
Entertainment

NPO stopt per direct met shows Kaj van der Ree, YouTube-kanaal op zwart

Kaj van de Ree wordt beschuldigd van seksueel overschrijdend gedrag.

Kaj van de Ree wordt beschuldigd van seksueel overschrijdend gedrag.

De NPO stopt met onmiddellijke ingang met de uitzendingen van Proefkonijnen na ophef over presentator Kaj van der Ree die wordt beschuldigd van seksueel overschrijdend gedrag. De publieke omroep stopt ook met zijn vrijdagavondshow Skaj is The Limit op 3FM.

Kaj van de Ree wordt beschuldigd van seksueel overschrijdend gedrag.

Kaj van de Ree wordt beschuldigd van seksueel overschrijdend gedrag.

„Naar aanleiding van de beschuldigingen over seksueel overschrijdend gedrag van Kaj van der Ree hebben we, samen met de NPO, besloten de uitzendingen van Proefkonijnen per direct te stoppen en zijn radioshow op 3FM niet uit te zenden. We zijn met hem in gesprek gegaan en komen tot de conclusie dat we de samenwerking tussen BNNVARA en Kaj moeten heroverwegen”, meldt BNNVARA zaterdag in een persverklaring.

De eerste aflevering van Proefkonijnen is afgelopen maandag uitgezonden op NPO 3. Het programma wordt gepresenteerd door de nieuwe presentatoren Jurre Geluk en Kaj van der Ree.

Kaj heeft laten weten dat hij later zaterdag met een schriftelijke reactie komt.

YouTube

Ook het populaire YouTube-kanaal van Kaj is zaterdag op zwart gegaan. Alle video’s in het YouTube-kanaal van de vlogger zijn offline gehaald. Zijn persoonlijke YouTube-kanaal heeft 251.000 volgers.

Opspraak

Afgelopen week raakte Kaj in opspraak. Op sociale media beweren jonge vrouwen dat ze op minderjarige leeftijd seksueel getinte berichten van de vlogger hebben ontvangen. Ook zou de 28-jarige Kaj enkele jaren geleden naaktfoto’s hebben gestuurd en om naaktfoto’s hebben gevraagd bij jonge meisjes die toen 13, 14 en 15 jaar oud waren. De seksueel getinte chatberichten kwamen vrijdagavond door een uitzending van RTL Boulevard op straat te liggen.

Kaj is al enige jaren ambassadeur van het Rode Kruis. De hulporganisatie is geschrokken van de negatieve berichten, zegt een woordvoerder. „Als hulporganisatie nemen we zaken als seksuele misstanden uiterst serieus. We willen dit graag zorgvuldig uitgezocht hebben. Seksuele misstanden naar minderjarige kinderen kunnen we niet tolereren”, aldus de zegsman.

Het management van Kaj liet vrijdag aan RTL Boulevard weten dat hij een advocaat in de arm neemt nu hij beschuldigd wordt van seksueel grensoverschrijdend gedrag door meerdere vrouwen. „We volgen de juridische route en wachten dit af.” Op een eerder verzoek om commentaar van De Telegraaf gaf het management geen gehoor.