Nieuws/Entertainment
205960
Entertainment

Dominees op tilt door hit van Jebroer

In het Twentse plaatsje Vriezenveen gaat er binnen de Hervormde Gemeente een brief met een waarschuwing rond over het nummer ’Kind van de Duivel’ van rapper Jebroer.

In deze brief, die ondertekend is door dertien dominees en jeugdouderlingen, waarschuwen ze ouders en kinderen voor het lied. De initiatiefnemer van de brief, jeugdouderling Niels Koerssen - een aanspreekpunt voor jongeren binnen de kerk - vertelt aan de NOS: "Dit lied kan geen enkele ouder waarderen."

De hit van de uit Leiden afkomstige rapper bevat onder anderen de tekst: „Ik ben een kind van de duivel. Mama, jij hoeft niet te huilen. Feesten, alsof elke dag hier mijn laatste is, hoop dat je deze draait op mijn begrafenis.” Ook wordt het stukje: „Gooi drank en drugs over mijn kist” gehekeld door de hechte geloofsgemeenschap. De tekst van het hardcorenummer gaat volgens Tubantia bij dominees en jeugdouderlingen ’door merg en been’.

Het lied zou volgens hen een aanstekelijke melodie hebben, waardoor de tekst lang in het hoofd blijft zitten. Wel benadrukken de predikanten en ouderlingen dat ouders hun kinderen niets moeten verbieden, maar er beter over in gesprek kunnen gaan.

Eerder in opspraak

Het nummer, dat in oktober 2016 is uitgebracht, is al eerder onderwerp van gesprek geweest. Tim Kimman, zoals de artiest eigenlijk heet, heeft vaker meegemaakt dat er optredens werden afgezegd. Waaronder een show in Hardinxveld, na klachten van de inwoners.