Nieuws/Entertainment
2061069175
Entertainment

Jandino en Hélène presenteren Telegraaf Voetballer van het Jaar Gala

Jandino Asporaat

Jandino Asporaat

Het Telegraaf Voetballer van het Jaar Gala wordt dit jaar gepresenteerd door Jandino Asporaat en Hélène Hendriks. De 38e editie van het sportgala is op 2 september voor het eerst te zien bij Veronica, is dinsdag bekendgemaakt.

Jandino Asporaat

Jandino Asporaat

„Het wordt een bijzondere avond vol verrassingen en entertainment, zowel voor de voetballers als voor de kijkers thuis!”, belooft Bastiaan van Dalen, zendermanager van Veronica.

Marcel van der Kraan, Chef Sport van De Telegraaf: „We zien er enorm naar uit om samen met Veronica dit unieke jaarlijkse event neer te zetten, zodat we voor een groot publiek de sterren van de Nederlandse voetbalwereld een avond kunnen laten schitteren.”

Wie met de prijzen naar huis gaan, is eerder dit jaar al bekendgemaakt. De Zilveren Schoen is voor Luuk de Jong, Dušan Tadić krijgt de Bronzen Schoen en beiden zijn ook Topscorer van het jaar. Frenkie de Jong krijgt de award voor Talent van het jaar en Björn Kuipers wordt onderscheiden met de Scheidsrechter van het jaar-award.

De Gouden Schoen gaat naar de 19-jarige Matthijs de Ligt, die daarmee de jongste voetballer ooit is die de award wint. Alleen de winnaar van de oeuvreprijs is nog niet bekendgemaakt.

Het Telegraaf Voetballer van het Jaar Gala is op 2 september om 22.00 uur te zien op Veronica.