Nieuws/Entertainment
2063873986
Entertainment

Hilariteit om tweet Monica Lewinsky

Monica Lewinsky, die in de jaren negentig als stagiaire in het Witte Huis wereldwijd de voorpagina’s van de kranten haalde vanwege de veelbesproken affaire met de toenmalige Amerikaanse president Bill Clinton, reageert gevat op een tweet waarin gelinkt wordt naar een nieuwsbericht met een quote van de huidige vice-president Mike Pence.

In de quote die wordt aangehaald, zegt de zeer gelovige Pence: „Spendeer meer tijd op je knieën dan aan het internet”, waarop iemand die het retweet als commentaar schrijft: „Wie gaat het hem vertellen?”, en Monica vervolgens reageert met: „Ik zeker niet.”

Haar grappige commentaar op het bericht wordt door vele twitteraars gewaardeerd met maar liefst 35.000 likes en ontzettend veel reacties.

#MeToo

In 2018 schreef zij een essay die gepubliceerd werd in Vanity Fair. Hierbij kijkt ze terug op de affaire en zegt ze onder andere dat ze twintig jaar later er anders op terugkijkt. „Hij was mijn baas. Hij was de machtigste man ter wereld. Hij was 27 jaar ouder met genoeg levenservaring om beter te weten. Hij stond op het hoogtepunt van zijn carrière, terwijl ik net het eerste baantje na mijn opleiding had”, aldus Lewinsky.