Entertainment/Gossip
2065638125
Gossip

Aanklager: ’R. Kelly verrichte walgelijke daden voor eigen zieke plezier’

R. Kelly

R. Kelly

R. Kelly is een seksueel roofdier die zijn beroemdheid heeft aangewend om minderjarigen te misbruiken. Dat zei de openbaar aanklager volgens Amerikaanse media maandag in de rechtszaak die in Chicago tegen de zanger loopt.

R. Kelly

R. Kelly

Aanklager Elizabeth Pozolo richtte zich in haar slotpleidooi vooral tegen een van de vermeende slachtoffers van R. Kelly. Pozolo stelde dat R. Kelly „misbruik heeft gemaakt van de jeugd van Jane”. „Hij misbruikte haar meerdere malen. Hij verrichtte walgelijke daden op haar, alleen voor zijn eigen zieke plezier.”

Tijdens de zaak werden ook beelden getoond die zijn gemaakt van het misbruik. Jane was toen veertien jaar oud. Behalve van misbruik wordt de zanger ook verdacht van het vervaardigen van kinderporno.

Kelly wordt al sinds de jaren negentig beschuldigd van (kinder)misbruik. Zelf heeft hij altijd gezegd onschuldig te zijn. De zanger, die sinds 2019 vastzit, werd eind juni in New York al schuldig bevonden voor onder meer het leiden van een organisatie die als doel had vrouwen en minderjarige meisjes te misbruiken.