Nieuws/Entertainment
2067137288
Entertainment

Eigenaresse ligt niet wakker van de sloop

In beeld: New Kids-snackbar tegen de vlakte

Het is een trieste dag voor fans van New Kids en snackbar ’t Pleintje.

Het is een trieste dag voor fans van New Kids en snackbar ’t Pleintje.

De iconische friettent uit de serie en films van New Kids, cafetaria ’t Pleintje, is gesloopt. Donderdagochtend ging de snackbar tegen de vlakte en er hoefde geen grote vuurbal bij aan te pas te komen.

Het is een trieste dag voor fans van New Kids en snackbar ’t Pleintje.

Het is een trieste dag voor fans van New Kids en snackbar ’t Pleintje.

De snackbar werd beroemd door de serie New Kids en werd door fans van de show gezien als bedevaartsoord. Voor het dorp Maaskantje, waar de serie zich afspeelt, was de frituurhut dan ook een heuse toeristische trekpleister.

Tekst gaat verder onder de foto.

De eigenaresse Melissa van Hintum vindt het jammer, „maar ik kan er niet van wakker liggen”. Ze mocht donderdagochtend zelf beginnen met het slopen van het dak, waarna een professioneel bedrijf het overnam. Ze kijkt uit naar de toekomst met een nieuw gebouw. „Het plan voor een nieuwe snackbar lag er al toen ik het tweeënhalf jaar geleden kocht, dus ik had eigenlijk geen keuze. Ik ga er goed op vooruit, maar ik vind het wel zonde dat zo’n bekende snackbar nu weg is”, vertelde Van Hintum aan het ANP.

Tientallen fans kwamen op de sloop af. „Het was de afgelopen dagen enorm druk, omdat fans nog een laatste snack kwamen halen”, vertelt Van Hintum. Toch blijft er nog een beetje New Kids over in de nieuwe snackbar, die vooral bekendheid kreeg door de scène met de uitspraak „Wie is hier nou de snackbar? Gij of ik?.” Het Maaskantje-bordje uit de film wordt meegenomen en er zal een New Kids-video worden afgespeeld.

Tekst gaat verder onder de foto.

Toen bekend werd dat de eetgelegenheid gesloopt zou worden, kwamen er verschillende initiatieven van fans om het gebouwtje van de ondergang te redden. Zo hadden 3FM-dj’s Mark en Timur eerder deze maand, in een poging de snackbar tot nationaal erfgoed te maken, een miniatuur van de friettent in Madurodam gezet.

De miniatuurstad maakte daar echter snel korte metten mee. „De locaties die in ons park komen moeten wel voldoen aan de voorwaarde dat ze het beste en mooiste van Nederland vertegenwoordigen”, liet een woordvoerster weten aan BuzzE. En dat was snackbar ’t Pleintje, volgens Madurodam, dus duidelijk niet.

De dj’s probeerden de snackbar eerst in het Openluchtmuseum in Arnhem te krijgen, maar dat mislukte. Op de plek van de snackbar komt een nieuw cafetaria.