Nieuws/Entertainment
2069163
Entertainment

AVROTROS dreigt NPO met rechter over Radio 2

AVROTROS wil naar de bestuursrechter stappen als NPO-dj Annemieke Schollaardt geen fatsoenlijke plek geeft in het nieuwe programmaschema van Radio 2.

Een woordvoerder heeft een bericht daarover van het AD dinsdag bevestigd. AVROTROS beklemtoont overigens ervan uit te gaan dat deze stap niet nodig is.

Eerder deze maand gaf de onafhankelijke geschillencommissie van de NPO de omroep gelijk in haar bezwaren tegen het voorstel dat Schollaardt haar ’slot’ op de zender zou delen met Rob Stenders.

NPO werkt nu aan een nieuw uitzendschema dat na de zomervakantie moet ingaan. Er valt onder meer een belangrijk gat in de programmering doordat Gerard Ekdom de NPO inruilt voor Radio 10 van John de Mol. In de nieuwe programmering verwacht AVROTROS een „prominente plek” voor haar dj.

Schollaardt stapte medio 2017 op verzoek van de NPO over van 3FM naar Radio 2. Toen Rob Stenders terugkeerde naar BNNVARA, stelde NPO voor dat de twee dj’s voortaan samen het tijdvak tussen twee en vier zouden delen. Hiertegen tekende AVROTROS protest aan bij de geschillencommissie, die de omroep gelijk gaf.