Nieuws/Entertainment
2069637
Entertainment

Wil van der Meer vervangt Dieter Troubleyn in Long-show

Wil van der Meer vervangt Dieter Troubleyn in het hommageprogramma over Robert Long dat komend seizoen in de theaters staat.

Dat heeft productiehuis Mooi Weer dinsdag bekendgemaakt. Andere acteurs in de voorstelling zijn Maaike Widdershoven, Julia Herfst en Roberto de Groot. De hommage wordt opgevoerd omdat de in 2006 overleden chansonnier volgend jaar 75 jaar oud zou zijn geworden.

Het hommageprogramma heeft als titel De dag dat ik Robert Long ontmoette. Alle zangers vertellen in de voorstelling over hun ontmoeting met Robert Long en de manier waarop de zanger een blijvende indruk op ze heeft gemaakt. Ook brengen zij alle hoogtepunten uit het werk van Long ten gehore, begeleid door een combo.

Wil van der Meer is bekend van zijn rollen in series als TiTa Tovenaar en Caps Club en films als Filmpje!, Sint en Pietje Bell.

Hypocrisie

Robert Long (1943-2006) was zanger, schrijver, cabaretier en presentator. Hij schreef vaak felle liedjes waarin hij duidelijk een statement maakte: hij was stellig voor het milieu en seksuele tolerantie en tegen kapitalisme, de kerk en hypocrisie.

Hij maakte tientallen albums en kreeg diverse prijzen, waaronder zes Edisons en een Gouden Harp. Zijn eerste Nederlandstalige album Vroeger of later uit 1974 stond 118 weken in de hitlijsten. Hij stierf eind 2006 aan de gevolgen van buikvlieskanker.