Nieuws/Entertainment
2070790367
Entertainment

Wat is dan liefde passeert 200.000 bezoekers

Maarten Heijmans en Elise Schaap

Maarten Heijmans en Elise Schaap

De romantische komedie Wat is dan liefde heeft de 200.000 bezoekers gepasseerd. Dat heeft distributeur Independent Films zaterdag bekendgemaakt. De film met Maarten Heijmans en Elise Schaap staat na een maand nog steeds in de top 5 van best bezochte bioscoopfilms.

Maarten Heijmans en Elise Schaap

Maarten Heijmans en Elise Schaap

De film van regisseur Aniëlle Webster vertelt over echtscheidingsadvocaat Cato (Schaap) die partner wordt bij een advocatenkantoor. Tegen haar zin in ontwikkelt zij langzaam maar zeker gevoelens voor haar brallerige, arrogante collega Gijs (Heijmans).

Op de eerste plek in de bioscooplijst staat na zes weken nog steeds ongenaakbaar Joker. De grimmige origin story over de grote tegenstander van Batman trok in de Nederlandse bioscopen al bijna een miljoen bezoekers. Acteur Joaquin Phoenix geldt als een grote kanshebber bij de Oscars in februari.

Oorlogsdrama Midway van regisseur Roland Emmerich doet het in de Nederlandse bioscopen beter dan de romantische kerstkomedie Last Christmas, geïnspireerd door het bekende liedje van George Michael. Midway komt binnen op de tweede plek van de bioscooplijst; Last Christmas staat op de derde plek. Midway handelt over de zeeslag in de Stille Oceaan waarbij de Amerikanen de Japanners in juni 1942 een gevoelige nederlaag toebrachten.

In de arthousebioscopen doet vooral Amazing Grace het heel goed, een registratie van de opname van het wereldberoemde album van Aretha Franklin uit 1972. Een opvallende titel die ook veel publiek trekt in de arthouse is het Zweeds-Georgische LGBT-drama And then we danced, over een Georgische danser die er achter komt dat hij op mannen valt. De film, die prijzen won op het festival van Cannes, is dit jaar de Zweedse inzending voor de Oscars.