Nieuws/Entertainment
207208075
Entertainment

Alyssa Milano onderging twee abortussen in korte tijd

Alyssa Milano heeft in haar twintiger jaren in korte tijd twee keer abortus laten plegen. De inmiddels 46-jarige actrice onthulde in haar podcast Sorry Not Sorry dat ze er niet klaar voor was om toentertijd moeder te worden.

Het speelde zich af in 1993 en Alyssa was naar eigen zeggen tot over haar oren verliefd. In de podcast onthult ze niet wie de vader was, maar in dat jaar was de actrice korte tijd verloofd met acteur Scott Wolf. Milano legt uit dat ze aan de pil was. „Maar toch werd ik zwanger.”

„Het zette mijn leven op zijn kop. Ik werd katholiek opgevoed en werd plotseling in conflict gebracht met mijn geloof.” Ze was niet toe aan kinderen en koos daarom om het weg te laten halen. „Het was mijn keuze. En het was absoluut de juiste keuze voor mij. Maar het was geen gemakkelijke keuze. Het was niet iets wat ik wilde, maar het moest.” Een paar maanden later raakte ze opnieuw in verwachting. „En opnieuw maakte ik de juiste beslissing om de zwangerschap te beëindigen.”

Alyssa heeft inmiddels twee kinderen met haar man Dave Bugliari, Elizabeth (4) en Milo (7). De afgelopen maanden kwam ze meerdere keren in het geweer tegen de nieuwe anti-abortuswetgeving in steeds meer delen van de Verenigde Staten. Haar leven zou er namelijk heel anders hebben uitgezien als abortus verboden was geweest. „Ik zou geen carrière hebben. Ik zou geen mogelijkheid of platform hebben om met heel mijn hart te vechten tegen onderdrukking. Ik zou nooit vrij zijn geweest om mezelf te zijn. En dat is waar het gevecht om gaat: vrijheid.”

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd