2072351
Entertainment

Duits chocobedrijf onder vuur om ’racistische’ Meghan-post

Een Duitse fabrikant van chocozoenen heeft een Facebookbericht, waarin het refereert aan het huwelijk van prins Harry en Meghan, verwijderd omdat het als racistisch werd gezien. Dickmann’s had op de dag van het huwelijk een afbeelding geplaatst van een chocoladefiguurtje met een bruidsjurk aan. In het (Duitse) bijschrijft stond de tekst: „Waar kijk je naar? Zou jij er vandaag niet als Meghan uit willen zien?”

Op sociale media ontstond vervolgens veel commotie, omdat de afbeelding – die inmiddels door het bedrijf is verwijderd – racistisch zou zijn, aangezien Meghan Markle de dochter is van een donkere moeder en een blanke vader. Het Duitse bedrijf werd in het verleden al eens gelinkt aan racisme, omdat het de lekkernij als ’negerzoen’ verkocht.

Het Facebookbericht dat inmiddels door Dickmann’s is verwijderd.

Het Facebookbericht dat inmiddels door Dickmann’s is verwijderd.

Nadat verschillende mensen ontstemd op het bericht hadden gereageerd, kwam Dickmann’s met een verklaring: „Een dikke vette sorry! De wereld van Super Dickmann’s is kleurrijk en divers, en ver verwijderd van racistische gedachten.” Een woordvoerder van het bedrijf liet later aan de BBC weten dat het bericht ’stom’ en ’beschamend’ was.

Ook de Duitse televisiezender ZDF lag tijdens het huwelijk onder vuur en werd eveneens online beschuldigd van racisme. Bij beelden van Meghan zou de commentator meerdere keren de term ’exotisch’ hebben gebruikt. Ook liet de zender tijdens het verslag weten dat de gospelzangers- en zangeressen ’prachtig zwart’ hadden gezongen.