Nieuws/Entertainment
2073930200
Entertainment

Chateau Meiland komt naar de Achterhoek!

De familie Meiland

De familie Meiland

De familie Meiland gaat verhuizen naar de Achterhoek! De sterren van tv-programma Chateau Meiland maakten eerder deze week bekend Frankrijk te verlaten en terug te keren naar Nederland.

De familie Meiland

De familie Meiland

De komst van de familie Meiland gonsde al een tijdje in de Achterhoek, maar de geruchtenmolen werd pas echt op gang gezet toen de winnaars van de Gouden Televizier-Ring maandag bekendmaakten dat ze Frankrijk achter zich laten om in Nederland aan een nieuw project te gaan beginnen.

Bronnen lieten al eerder aan weekblad Privé weten dat het gezin zal neerstrijken in een reusachtige woonboerderij in het Gelderse Hengelo. De fotograaf van Privé streek deze week neer in het Gelderse dorpje en kwam er daar achter dat de Meilandjes er alles aan doen om ’pottenkijkers’ op afstand te houden. Het gaat om een woonboerderij met een vrijstaande dubbele garage, een luxe gastenverblijf en een paardenstal. Daarnaast heeft het nieuwe optrekje van de familie Meiland drie badkamers en een sauna.

Erica Renkema, de moeder van het gezin, bevestigt woensdagavond aan Omroep Gelderland de aanstaande verhuizing. Wanneer de familie Frankrijk verruilt voor Nederland, is nog niet bekend. Ook vertelt ze dat het een privéwoning betreft en de familie dus geen gasten zal ontvangen.

Chateau Meiland – waarin te zien is hoe vader Martien, moeder Erica, dochter Maxime en kleindochter Claire een kasteel in het Franse dorp Beynac omtoveren tot bed and breakfast – was de afgelopen maanden een enorme kijkcijferhit. Het tweede seizoen trok wekelijks meer dan een miljoen kijkers en ook de kersteditie trok een miljoenenpubliek. Eerder dit jaar won het programma de Gouden Televizier-Ring. Het derde seizoen is later dit jaar te zien bij SBS6.