Entertainment/Film
2075906002
Film

Documentaireserie over zoon Diego Maradona in de maak

Er is een documentaireserie over de zoon van Diego Maradona in de maak, meldt Deadline. In de vierdelige serie over Diego Maradona junior, die He Was My Father gaat heten, vertelt de voorheen niet erkende zoon van de Argentijnse voetballer zijn verhaal.

Diego junior werd in 1986 geboren, maar hij werd pas in 1993 door de rechtbank erkend als Maradona’s zoon. Nog eens dertien jaar daarna erkende Maradona zelf zijn zoon. De twee zouden vooral de laatste jaren van Maradona’s leven hechter zijn geworden. De Argentijnse voetballer overleed in 2020 op 60-jarige leeftijd aan een hartaanval.

De film wordt geproduceerd door NEO Studios. „Maradona wordt door velen gezien als de beste voetballer ooit, maar zijn leven buiten het veld was ook sensationeel en werd door velen bekritiseerd”, zegt directeur Anouk Mertens. „We kijken ernaar uit dat Diego junior eindelijk zijn verhaal gaat doen.”

Ook de zoon van Maradona is blij om zijn verhaal te kunnen vertellen aan het grote publiek, wat ook zijn moeders verhaal is, vertelt hij het medium. „Hoewel het een moeilijke weg was, was het ook een hele mooie die ons uiteindelijk bij elkaar bracht.”