Nieuws/Entertainment
2080923
Entertainment

Pink steunt legalisering abortus in Ierland

Pink

Pink

Onder het motto ’Repeal the 8th’ en ’together for yes’ steunt zangeres Pink via Instagram de legalisering van abortus in Ierland.

Pink

Pink

Ierse fans reageren laaiend enthousiast. „Fantastisch dat je van Repeal the 8th gehoord hebt!”. Repeal the 8th is de beweging die zich uitspreekt voor het afschaffen van het 8e amendement van de Ierse grondwet, dat het ongeboren kind dezelfde rechten op leven verzekert als de moeder. Als dat wordt weggestemd, gaat initiatiefnemer premier Leo Varadkar abortus tot drie maanden vanaf de zwangerschap legaliseren.

De steun van Pink maakt veel los onder haar Ierse volgers, waarvan al bijna 5000 een reactie achterlieten op haar bericht. „Dank je Pink, dit betekent zoveel voor ons”, schrijft een aantal. „Bedankt dat je zo’n sterke vrouw bent en andere vrouwen sterk maakt”, reageert een ander. In die kracht van de rockzangeres zien anderen een voorbeeld. „Je bent een rolmodel voor vrouwen overal. Tot ziens volgend jaar in Ierland”.

En hoewel ook enkele tegenstanders de gelegenheid aangrijpen voor een betoog tegen abortus, zijn de meeste reacties juichend en ontroerd. Van: ’Ik hield al van je, en nu aanbid ik je, absoluut’ tot ’Het brengt me in tranen, zo emotioneel...'.