Entertainment/Royals
2086235932
Royals

Johor zet jarige prinses Aminah in het zonnetje

De vorstelijke familie van het Maleisische sultanaat Johor viert woensdag de verjaardag van 'Tunku' Aminah, de echtgenote van de Nederlander Dennis Verbaas en sinds kort moeder van een dochtertje. Prinses Aminah, de enige dochter van sultan Ibrahim, is 34 jaar geworden.

Het paleis plaatste klokslag middernacht een felicitatie op de verschillende sociale media die door de sultan en zijn familie worden gebruikt om rechtstreeks contact te houden met de 'rakyat', de bevolking van Johor. De gelukwens ging vergezeld met een glamoureuze foto van Aminah, die sinds haar zwangerschap en daarop volgende moederschap nauwelijks in de openbaarheid is getreden.

Het paleis deelde een maand geleden wel foto's van de plechtigheid waarin de baby van Aminah en Dennis aan de koninklijke familie en de hoogste autoriteiten van de deelstaat werd getoond, en voor het eerst lokjes haar werden afgeknipt. Daarna is het echter weer stil geworden, waarbij ook Dennis niet naar buiten trad.

Op dit moment moet hij overigens met zijn gezin binnenblijven omdat Maleisië strenge lockdownmaatregelen heeft genomen in de strijd tegen verspreiding van het coronavirus. Die maatregelen zijn in het aan Johor grenzende Singapore zo mogelijk nog strikter.