Entertainment/Gossip
2088710577
Gossip

Wapenexpert film Rust klaagt leverancier munitie aan

Alec Baldwin

Alec Baldwin

Wapenexpert Hannah Gutierrez-Reed zegt dat ze het fatale ongeluk op de set van de film Rust had kunnen voorkomen als ze op de bewuste dag bij de opnames aanwezig had mogen zijn om acteur Alec Baldwin instructies te geven. Dat blijkt uit rechtbankpapieren in handen van onder meer The Wrap.

Alec Baldwin

Alec Baldwin

Gutierrez-Reed klaagt ook de leverancier van de munitie aan, omdat deze een andere wapenexpert en het bedrijf PDQ Arm and Prop een mix van oefenpatronen en echte kogels zouden hebben aangeleverd. Ze zouden daarbij hebben aangegeven dat het om alleen de ’oefenkogels’ ging, waar geen kruit of kogel inzit. „Door dat te doen, hebben de aangeklaagden een gevaarlijke situatie gecreëerd op de filmset, waarvan Hannah Gutierrez-Reed niet op de hoogte was”, aldus de rechtbankdocumenten.

Daarin stelt Gutierrez-Reed ook dat de dag anders was verlopen, als de producenten haar hadden ingehuurd voor de bewuste opnames, „Als Hannah was ingeschakeld, zou ze het wapen en alle munities opnieuw hebben geïnspecteerd. Ook zou ze Baldwin hebben geïnstrueerd, zoals ze dat standaard deed op de set. Hannah zou Baldwin uit veiligheidsoverwegingen nooit het wapen op Halyna hebben laten richten.”

De 42-jarige cameravrouw Halyna Hutchins werd in oktober tijdens de repetitie van de bewuste scène geraakt door een nog onbekend projectiel en kwam daarbij om het leven. Ook regisseur Joel Souza werd geraakt, maar hij kwam er met relatief lichte verwondingen vanaf.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop