Nieuws/Entertainment
2089917
Entertainment

Derde dochter hielp Dwayne Johnson bij rol

Dwayne Johnson met zijn tweede dochter Jasmine

Dwayne Johnson met zijn tweede dochter Jasmine

Toen de komst van zijn derde dochter werd aangekondigd, viel voor acteur Dwayne Johnson alles op zijn plek en kon hij zijn rol in de film Skyscraper optimaal acteren.

Dwayne Johnson met zijn tweede dochter Jasmine

Dwayne Johnson met zijn tweede dochter Jasmine

In de film zet een oorlogsveteraan zich in om zijn gezin te beschermen, dat opgesloten zit in een wolkenkrabber die vlam heeft gevat. Dwayne Johnson, die de oorlogsveteraan speelt, had weinig verbeelding nodig om zich in te leven in zijn rol. „Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, het komt er allemaal op neer om je kindjes en degenen van wie je houdt te beschermen tegen wat hen wil schaden. Gut instinct.”

Daarom viel alles op zijn plek toen de acteur vlak voor de opnames van Skycraper - die op 12 juli in Nederland uitkomt - te horen kreeg dat zijn vrouw weer een kindje verwachtte. „Net toen ik dacht dat ik me zowel mentaal als fysiek optimaal had voorbereid op mijn rol als een geamputeerde, hoorde ik een week voor de opnames dat ik mijn derde dochter kreeg. Dat moment viel alles op zijn plaats, mijn focus en mijn doel.”

Eind april werd zijn derde dochter Tania Gia geboren. Dwayne Johnson The Rock en zijn Lauren kregen dochter Jasmine Lia in 2015. Met zijn ex-vrouw Dany Garcia heeft de acteur een 16-jarige dochter, Simone Alexandra.

De acteur heeft ook nog een advies voor wie nog geen kinderen heeft. „Blijf oefenen. Geloof me, ik ben de meester van ’het oefenen’ en dat is het leuke deel, lol.”