Nieuws/Entertainment
2094370106
Entertainment

Jussie Smollett claimt onschuldig te zijn

Jussie Smollett

Jussie Smollett

Voor de eerste keer in ruim anderhalf jaar heeft Jussie Smollett publiekelijk van zich laten horen. De voormalig Empire-acteur liet in een interview met BET News presentator Marc Lamont Hill weten ’dat hij onschuldig is en dat de zaak die momenteel tegen hem loopt complete bullshit is’.

Jussie Smollett

Jussie Smollett

Smollett, die ervan wordt verdacht een homofobische en racistische ’hate crime’ tegen zichzelf te hebben opgezet, sprak klare taal over de zes aanklachten die tegen hem lopen. „Er moet altijd een voorbeeld gesteld worden. En het sneue is, is dat hier een voorbeeld gesteld wordt van iemand die niet schuldig is aan de zaken waarvan hij beschuldigd wordt.”

De acteur blijft nog altijd bij zijn verhaal dat hij in januari 2019 in Chicago door twee witte mannen, met Trump petjes op, werd aangevallen, nadat ze racistische en homofobische teksten naar zijn hoofd hadden geslingerd. Vervolgens zouden ze hem hebben willen bleken en hem aan een strop willen ophangen. Smollett zegt dat daar getuigen van zijn.

Volgens Smollett doet de politie van Chicago er alles aan om hem in een kwaad daglicht te stellen. „Wat die mensen doen is gewoon een grap. Er zijn bewijzen, maar daarvan hebben de media en mensen geen weet omdat die geheim gehouden worden of ’ineens’ zijn verdwenen.”

Nadat de zaak Smollett aan het licht kwam, werden er twee Nigeriaanse broers gearresteerd, die verklaarden ingehuurd te zijn door Smollett. Volgens hen had de acteur alles in scène gezet om zo een hoger salaris bij Empire te kunnen afdwingen.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop