Nieuws/Entertainment
2096514002
Entertainment

Albert kijkt uit naar weerzien met zijn gezin

Prins Albert II van Monaco mag het prinselijk paleis verlaten en zich bij zijn gezin voegen in Roc Argel, het Franse landgoed hoog boven het vorstendom aan de Middellandse Zee. De vorst gaf dinsdagavond een kort interview aan Monaco Info, dat hem met inachtingneming van de gepaste fysieke afstand te woord stond op de binnenplaats van het paleis.

Albert vertelde dat hij zijn vrouw en kinderen Jacques en Gabriella uiteraard had gemist, maar dat hij na zijn besmetting met het coronavirus via telefoon en Facetime contact had gehouden. De komende twee dagen zal hij nog afstand bewaren, zo zei hij, uit voorzorg. „Maar het is al fijn om weer in hetzelfde gebouw te zijn.”

De prins toonde zich over het algemeen tevreden over de naleving van de strenge uitgaansregels in het vorstendom, al had hij de afgelopen dagen vanachter de paleisramen wel vastgesteld dat er ’af en toe teveel verkeer was en dat er niet genoeg fysieke afstand werd gehouden’. Hij had daarom ook een inmiddels bekende boodschap voor de inwoners van Monaco, zo stelde hij aan het einde van het vraaggesprek waarbij zijn dokter van afstand toekeek. „Blijf thuis, bewaar de geest van saamhorigheid, houd moed en wees geduldig.”

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd