Nieuws/Entertainment
2098975019
Entertainment

John Fogerty ’verbijsterd’ om muziekkeuze president Trump

Rockicoon John Fogerty, in de jaren zestig en zeventig het boegbeeld van de band Creedence Clearwater Revival (CCR), is verbaasd over de keuze van president Donald Trump om het nummer Fortunate Son te gebruiken. Dat zegt de Amerikaan in een video op Facebook.

Trump gebruikte de klassieker bij een filmpje voor zijn campagne voor de presidentsverkiezingen. De inmiddels 75-jarige Fogerty kan dat maar moeilijk bevatten. Hij schreef Fortunate Son in 1969 als protest tegen rijke mensen die hun macht gebruikten om niet in het leger te hoeven dienen tijdens de Vietnam-oorlog.

„Het is een nummer dat ik nu ook had kunnen schrijven”, zegt Fogerty. „Ik vind het verbazingwekkend dat de president ervoor heeft gekozen mijn song te gebruiken voor zijn politieke bijeenkomsten, terwijl het er alle schijn van heeft dat juist híj de ’Fortunate Son’ (gefortuneerde zoon, red.) is.”

Lange lijst

Fogerty haalt de gebeurtenissen in Lafayette Park aan. In juni liet Trump dat park schoonvegen door militairen, zodat hij met de Bijbel in zijn hand bij de kerk in het park kon worden gefotografeerd.

De frontman van CCR schaart zich met zijn kritiek in een lange lijst van musici die niet willen dat Trump hun muziek gebruikt. Wijlen Tom Petty, Neil Young, R.E.M., Rihanna, Pharrell, Guns N’ Roses en Steven Tyler gingen hem voor

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo