Entertainment/Sterren
2099120414
Sterren

Hoger beroep van Murda in Turkije verplaatst naar komend najaar

Het hoger beroep van de Nederlands-Turkse rapper Murda over zijn songteksten waarin hij cannabisgebruik zou aansporen is verplaatst naar komend najaar, heeft zijn manager desgevraagd laten weten aan het ANP. De zaak zou eerder vorig najaar dienen in Turkije.

Een precieze datum van het hoger beroep in Turkije is niet bekend. Volgens de manager is er ’geen touw aan vast te knopen’. De rapper werd in april veroordeeld tot een celstraf van vier jaar en twee maanden en liet toen weten in hoger beroep te gaan.

De rapper zet de komende tijd gewoon zijn optredens voort. „Zo lang het hoger beroep loopt zijn wij onschuldig en kunnen wij vrij in- en uitreizen en onze klussen voortzetten”, laat zijn manager weten. „We hebben een tour gepland staan in Europa en bewust nog geen Turkse venues toegevoegd. Nu we weten dat de zaak weer verplaatst is, gaan wij grote shows plannen daar.”

Het Turkse OM was in 2021 een onderzoek gestart naar de songteksten van Murda, ofwel Önder Doğan, omdat hij in enkele nummers het gebruik van cannabis zou aansporen. Hij werd dat jaar in oktober aangehouden op de luchthaven van Istanboel en zat een nacht in de cel.