Entertainment/Sterren
2102185317
Sterren

Voormalig Fleetwood Mac-toetsenist Brett Tuggle (70) overleden

Brett Tuggle in 2019.

Brett Tuggle in 2019.

Brett Tuggle, die ruim 21 jaar toetsenist was bij liveoptredens van Fleetwood Mac, is op zeventigjarige leeftijd overleden. Zijn zoon laat aan muziekblad Rolling Stone weten dat zijn vader zondag is gestorven aan de gevolgen van kanker.

Brett Tuggle in 2019.

Brett Tuggle in 2019.

Tuggle voegde zich in 1997 bij Fleetwood Mac en speelde tot en met 2018 op alle tours van de iconische Brits-Amerikaanse band. Naar eigen zeggen moest hij vertrekken, omdat zangeres Stevie Nicks vond dat hij te hecht was met haar ex en gitarist Lindsey Buckingham, zo vertelde Tuggle in 2020 aan Rolling Stone.

Eerder dat jaar werd Buckingham al door Nicks en de rest van de bandleden op straat gezet. „Deze man is simpelweg een meester”, vertelde de gitaarvirtuoos in 2021, toen hij Tuggle tijdens een van zijn concerten voorstelde aan het publiek. „Hij is een uitmuntend toetsenist, bassist, gitarist en zanger. En hij neemt bovendien veel integriteit en helderheid met zich mee. Het is uitgesloten dat we deze show zonder hem zouden kunnen doen. Wij houden zielsveel van hem.”

De toetsenist, gitarist, zanger en liedjesschrijver speelde eerder ook bij onder anderen Rick Springfield, David Lee Roth, Chris Isaak en Whitesnake. Eerstgenoemde reageerde op Twitter bedroefd op het nieuws van zijn dood.