Nieuws/Entertainment
2104601673
Entertainment

Tim Haars weer te zien in film

Acteur Tim Haars, vooral bekend van zijn rollen in New Kids en Bureau Raampoort, heeft weer een hoofdrol te pakken. De Brabander zal binnenkort te zien zijn in de poëtische kortfilm A Pink Moon Comes, over een dakloze man op zoek naar hoop. De film wordt gemaakt door acteur Yannick de Waal, die zijn debuut maakt als regisseur.

De Waal bedacht het project tijdens zijn studie in New York. „Elke ochtend liep ik langs dezelfde man in het metrostation”, vertelt hij. „Vlak voor de uitgang was een klein donker nisje waar de man zat. Om hem heen lagen zijn kunstwerken en hij zat voorovergebogen met zijn ogen op de grond gericht. Iedereen liep langs en wist dat hij daar zat, maar niemand besteedde aandacht aan hem. Ook ik niet. Ik zag hem wel, maar niet écht.” Later kon de acteur de man niet vinden. Dit inspireerde hem tot de film.

De opnames moeten binnenkort plaatsvinden. Om het project te financieren, zijn Tim en Yannick een crowdfunding-actie gestart op de website Cinecrowd. Zij hopen 6000 euro in te zamelen voor de film. Van elke 10 euro die wordt gedoneerd, gaat er eentje naar het project Streetsmart, dat in Amsterdam dak- en thuislozen steunt.

Yannick de Waal is als acteur bekend van de film Dorsvloer vol Confetti en van de Engelstalige series The State en Immortality.