Nieuws/Entertainment
2105472722
Entertainment

Meghan kan fluiten naar Britse nationaliteit

Meghan en prins Harry.

Meghan en prins Harry.

Het ziet ernaar uit dat Meghan kan fluiten naar haar Britse paspoort. De hertogin van Sussex voldoet namelijk niet aan de strikte voorwaarden om een aanvraag in te dienen. Een ’gemiste kans’, zo schrijft de Britse krant The Daily Mail.

Meghan en prins Harry.

Meghan en prins Harry.

Om in aanmerking te komen voor een aanvraag, eist Home Office een driejarig verblijf in het Verenigd Koninkrijk. In die periode mogen maximaal 270 dagen in het buitenland worden doorgebracht, waarvan maximaal negentig in het jaar dat aan de aanvraag vooraf gaat.

Voor Meghan ging de klok in november 2017 tikken toen ze zich verloofde met prins Harry en zich in Londen vestigde. Ze kreeg toen ook een permanente verblijfsvergunning. Destijds bevestigde Kensington Palace dat Meghan zeker van plan was de Britse nationaliteit aan te vragen, maar de normale procedure zou bewandelen. Het ging echter ’mis’ toen Meghan en Harry besloten dat hun toekomst niet binnen het koningshuis, maar in Amerika ligt.

Gemiste kans

Het stel maakte op 8 januari vorig jaar bekend een andere lotsbestemming te wensen. Voor Meghan stopte daarmee ook het aftellen naar een Brits paspoort, omdat ze eerste enkele maanden in Canada verbleef en daarna met Harry en zoontje Archie naar Californië verhuisde. Ze voldeed daarmee niet meer aan de verblijfseisen. Als het paar wel in Engeland was gebleven, had Meghan afgelopen november de procedure in gang kunnen zetten.

Volgens The Daily Mail is het een ’gemiste kans’, maar gezien de moeizame verhouding van Meghan met Groot-Brittannië is het zeer de vraag of de hertogin van Sussex dit ook zo ervaart. De krant beseft dat ook. „Gezien de omstandigheden is het zeer onwaarschijnlijk dat Meghan ooit een Brits staatsburger wordt.”