Nieuws/Entertainment
2105630487
Entertainment

Claudia de Breij dolblij met babypanda

Claudia de Breij is in de wolken met het nieuws dat in Ouwehands Dierenpark een pandajong is geboren. „Jaaaaa! Beschuit met zwart-witte muisjes!”, schrijft de cabaretière enthousiast op Instagram.

„De oudejaarsconference van 2019 lijkt wel tien jaar geleden, maar dit voelt toch als een prachtige wraak van de panda’s op mijn grappen over hun luiheid op het romantische vlak. Hup Wu Wen, en van harte gefeliciteerd Ouwehands Dierenpark!”, aldus Claudia.

In december wijdde Claudia in haar veelgeprezen Oudejaarsconference een lange sketch aan het feit dat de panda’s ondanks alle gemakken in Rhenen niet aan het copuleren waren geslagen. Zij verscheen onder meer in een pandapak op het podium en pleitte voor het maken van meer pandaporno om de dieren te helpen.

(Tekst loopt verder onder bericht)

Paren is voor panda’s een hele exercitie. Een vrouwelijke reuzenpanda is maar een paar dagen per jaar vruchtbaar. Met de geboorte van het jong komt een eind aan een onzekere periode die volgde na de paring in januari. Wu Wen verbleef al enige tijd vaker en langer in haar kraamhol. Afgelopen dagen kwam ze er zelfs bijna niet meer uit. Via camerabeelden konden verzorgers haar volgen. Vrijdagochtend rond een uur of tien trok het gedrag van Wu Wen de aandacht. Ze werd onrustig, maakte geluiden en likte veelvuldig tussen haar poten. De verzorgers durfden het bijna niet uit te spreken, maar alles wees erop dat de weeën waren begonnen. Om half één klonk een eerste voorzichtige kreet, het jong was geboren. Moeder en jong maken het goed.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop