Entertainment/TV
2105690132
TV

Johan Derksen over nieuwe Talpa-show: ’Lachwekkend, wie bedénkt dit?’

Johan Derksen

Johan Derksen

Dat de mannen van Veronica Inside overal hun zouteloze mening over geven is geen geheim. Ook niet wanneer het een nieuwe Talpa-show betreft. En met name Johan Derksen is niet te beroerd om zijn werkgever eventjes op zijn plek te zetten.

Johan Derksen

Johan Derksen

Veronica Inside heeft een toegewijde fanschare en is dus voor Talpa het perfecte platform om een nieuwe voetbalshow te promoten. Aan Wilfred Genee de taak om deelnemers te werven. „We zijn opzoek naar de slechtste amateurclub van Nederland, want we maken niet alleen maar kwaliteitsprogramma’s met dít programma.”

Vervolgens wordt de presentator door Johan Derksen overspoeld met vragen over de nieuwe show die te zien zal zijn op Veronica. René van der Gijp wil graag weten wat er te winnen valt. „Als je heel slecht bent, krijg je een bekende trainer en die stoomt je klaar voor een wedstrijd tegen een professionele club”, legt Genee uit.

’Lachwekkend’

„Ah, dat kan niet”, reageert Gijp, zichtbaar geïrriteerd. Derksen doet er nog een schepje bovenop: „Wie bedenkt dit soort ideeën? Het groepje mensen rond die tafel dat verstand heeft van tv?” Knikkend laat Genee weten dat het waarschijnlijk dezelfde mensen zijn die ervoor verantwoordelijk zijn dat Veronica Inside binnenkort vijf dagen per week op tv verschijnt.

„Ja, maar met ons loop je weinig risico”, weet Derksen. „Maar als ik dit hoor... Dit kán gewoon niet, dit is lachwekkend.” Genee, tot slot, tegen zijn kijkers: „Geef je vooral níet op voor het programma De slechtste club van Nederland. Ga vooral niet naar de website!”