Nieuws/Entertainment
2105999251
Entertainment

Organisatie BAFTA’s stelt commissie in voor diversiteit

Amanda Berry

Amanda Berry

De BAFTA’s heeft klachten over een gebrek aan diversiteit bij de genomineerden serieus genomen. De organisatie achter de belangrijkste Britse filmprijzen heeft dinsdag laten weten een speciale commissie aan te stellen om het hele proces te onderzoeken.

Amanda Berry

Amanda Berry

Begin dit jaar was er veel kritiek toen bekend werd wie genomineerd waren voor de awards. Zo maakten bijvoorbeeld enkel blanke acteurs en actrices in februari kans op een beeldje in de belangrijkste categorieën. Amanda Berry, de baas van de British Academy Film Awards, liet destijds al weten te betreuren dat er zo weinig diversiteit was in de lijst.

De genomineerden en winnaars van de BAFTA’s worden gekozen door leden van de British Academy of Film and Television Arts, werkzaam in de industrie. Onder meer het nominatie- en stemproces wordt nu door de commissie onderzocht. Daarbij wordt in het bijzonder gekeken naar onder meer diversiteit, groepen die niet goed zijn vertegenwoordigd en mogelijke - onbewuste - vooroordelen van leden.

Uit het onderzoek moeten oplossingen komen voor een ’positieve verandering’ binnen de industrie, stelt de organisatie. De uitkomst van het onderzoek en aanbevelingen van de commissie worden in de zomer verwacht.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd