Nieuws/Entertainment
210614
Entertainment

Nieuwe film Mike van Diem opent NFF 2017

Tulipani, de nieuwe film van regisseur Mike van Diem, opent op 20 september de 37e editie van het Nederlands Film Festival in Utrecht. Dat heeft het festival woensdag bekendgemaakt. Tulipani is een tragikomedie over een Zeeuwse boer die na de watersnoodramp van 1953 naar Zuid-Italië fietst.

De hoofdrollen worden gespeeld door Gijs Naber, Anneke Sluiters en de Italiaanse ster Giancarlo Giannini. Bij het grote publiek is hij vooral bekend van zijn rollen in de Bond-films Casino Royale en Quantum of Solace en Hannibal, het vervolg op klassieker The Silence of the Lambs.

NFF-directeur Willemien van Aalst prijst Tulipani als “een oer-Hollandse film met Italiaans temperament. Origineel en sprankelend. Heerlijke, betoverende cinema”. Regisseur Van Diem, die in 1998 een Oscar won voor Karakter, nam de regie over van Marleen Gorris (Antonia) toen zij op de set last kreeg van een burn-out.

Het Nederlands Film Festival vindt dit jaar plaats van 20 tot en met 29 september. De kaarten voor de publiekspremière op de openingsavond zijn vanaf vandaag te koop. Distributeur September Film brengt Tulipani op 21 september uit in de bioscopen.