Nieuws/Entertainment
2109001247
Entertainment

Breakdancer en Eefje de Visser op Songfestival

Zangeres Eefje de Visser op het Lowlands-terrein.

Zangeres Eefje de Visser op het Lowlands-terrein.

HILVERSUM - De Zuid-Hollandse breakdancer Redo (Redouan Ait Chitt) gaat de openingsact verzorgen van de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival, op 20 mei in Ahoy Rotterdam.

Zangeres Eefje de Visser op het Lowlands-terrein.

Zangeres Eefje de Visser op het Lowlands-terrein.

Hij gaat de act samen uitvoeren met Eefje de Visser, die momenteel samen met muzikaat leider Eric van Tijn daarvoor een nieuw nummer aan het schrijven is.

De talentvolle breakdancer (31) gaat in herkansing. Hij was vorig jaar al geselecteerd voor de openingsact van de tweede halve finale. Redo heeft een lichamelijke beperking. Hij mist een aantal vingers, heeft aan één kant een korte arm en mist een heupgewricht. Maar hij hoort bij de top van de Nederlandse danswereld.

Dansprijs

„De danser is een voorbeeld voor iedereen die denkt dat een handicap een beperking is die je tegenhoudt te doen wat je wil bereiken”, laat de organisatie van het Songfestival weten. Twee jaar geleden ontving hij de ’Zwaan’, de belangrijkste Nederlandse dansprijs, in de categorie „Meest indrukwekkende dansprestatie’.

Met zijn dansact zal Redo zijn levensverhaal vertellen. De Visser (35) neemt daarbij de zang voor haar rekening. Twaalf jaar geleden won zij De Grote Prijs van Nederland.

De Visser staat bekend om haar hypnotiserende synthpop met verheven vocalen. Eigenlijk zingt ze altijd in het Nederlands, maar voor het Songfestival wordt een Engelstalig nummer gemaakt. Liedjes als Ongeveer en Hartslag zijn populaire songs van haar. „Ons optreden gaat over veerkracht en verbinding”, zegt de zangeres. „En we vertellen dat er met samenwerking meer kan worden bereikt.”