Nieuws/Entertainment
2112771
Entertainment

Kanye West: bipolariteit is superkracht

Kanye West zegt op zijn nieuwe album Ye dat hij een bipolaire stoornis heeft. Hij claimt dat zijn aandoening geen handicap is, maar juist een superkracht.

„Het is geen handicap, ik ben een superheld”, aldus Kanye over zijn mentale problemen. De rapper werd in 2016 opgenomen vanwege een mentale inzinking, volgens zijn woordvoerder destijds werd die veroorzaakt door uitputting.

West gaf donderdagavond een ’luisterfeest’ waarop zijn nieuwe plaat voor het eerst te horen was. De rapper had een afgelegen ranch in Wyoming afgehuurd voor de ’album listening’. Daar liet hij op een grasveld een groot kampvuur bouwen, waar de genodigden zich om konden scharen terwijl ze luisterden naar Kanye’s nieuwe muziek. Onder de feestgangers waren onder anderen Nicki Minaj, Chris Rock, Jonah Hill, 2 Chainz, Fabolous, Nas, Pusha T en Kid Cudi.

Andere onderwerpen die op de plaat aan bod komen zijn de #MeToo-beweging, zijn controversiële Twitter-tirade, zijn opmerking over slavernij, de overval op zijn vrouw Kim Kardashian en Tristan Thompson, de vreemdgaande vriend van schoonzus Khloe.