Nieuws/Entertainment

Ivan wint Utopia

Ivan Mauloed

Ivan Mauloed

ANP

De opnames voor Utopia 2 zijn al in volle gang, maar vanavond pas was de finale van de eerste Utopia. Ivan Mauloed is de gelukkige winnaar en gaat met een geldbedrag van 51.000 euro naar huis.

Ivan Mauloed

Ivan Mauloed

ANP

De 30-jarige ondernemer versloeg vanavond in de finale medebewoners Bas (28), Mehmet (34) en de 22-jarige tweeling Demi en Fay. De 51.000 euro aan prijzengeld hebben de deelnemers zelf verdiend met marktjes en evenementen.

In de realityshow van SBS6 bouwden vijftien Utopianen vanuit bijna niets hun ideale samenleving op een afgesloten terrein. Zij begonnen op 31 december 2013 met een loods en 10.000 euro cash.

Het programma dreigde per 1 juni dit jaar definitief te stoppen, omdat het huurcontract van het terrein niet verlengd kon worden. Begin april werd bekend dat Utopia tóch een doorstart gaat maken. Op een nabijgelegen terrein gingen deze week de opnames van Utopia 2 van start.

De deelnemers van Utopia 2 krijgen het wel een stuk moeilijker dan hun voorgangers. Zij moeten zien te overleven zonder loods en met slechts een paar houten planken, 250 euro cash, een oud mobieltje met 25 euro beltegoed en een vijver met vissen.