Nieuws/Entertainment
2115480
Entertainment

Dj's vliegen heen en weer voor Flying Dutch

Afrojack draait in de Amsterdam ArenA tijdens AMF.

Afrojack draait in de Amsterdam ArenA tijdens AMF.

Bekende Nederlandse dj's en danceacts maken zaterdag een toer langs drie steden in Nederland voor de vierde aflevering van The Flying Dutch. Het dancefestival wordt tegelijkertijd gehouden in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. De optredende dj's vliegen per helikopter naar de verschillende festivallocaties en treden dus drie keer op.

Afrojack draait in de Amsterdam ArenA tijdens AMF.

Afrojack draait in de Amsterdam ArenA tijdens AMF.

De acts die heen en weer vliegen zijn: Fedde Le Grand, Afrojack, Armin van Buuren, Lucas & Steve, Don Diablo, Jebroer, W&W, R3HAB, Sunnery James & Ryan Marciano en Tiësto.

Op de drie plaatsen worden tienduizenden bezoekers verwacht. De feesten beginnen om 12.00 uur en duren tot 23.00 uur. De locaties zijn het N1-Park in Amsterdam-Westpoort, dat voor de gelegenheid is omgedoopt tot het The Flying Dutch Park, Ahoy Buiten in Rotterdam en het E3 Strand Eersel vlakbij Eindhoven.

Het festival wordt gehouden op de eerste 'Dag van de Nederlandse Dance’. Dit is een initiatief van Buma Music Academy en The Flying Dutch. De dag is in het leven geroepen om het nationale en internationale succes van de Nederlandse dancemuziek te vieren en eren. In de week voorafgaand aan het festival vonden al verschillende activiteiten plaats via het scholennetwerk van Buma Music Academy om dancemuziek onder de aandacht te brengen bij jongeren.