Nieuws/Entertainment
2117008
Entertainment

’Dit kan na Trump: minst gekwalificeerde man op aarde die paus wordt’

Frank Kelly, Dermot Morgan, Ardal O’Hanlon

Frank Kelly, Dermot Morgan, Ardal O’Hanlon

De Britse comedyserie Father Ted keert terug als musical. Schrijver Graham Linehan maakt via Twitter bekend dat hij op dit moment bezig is om het verhaal voor Pope Ted: The Father Ted Musical af te ronden.

Frank Kelly, Dermot Morgan, Ardal O’Hanlon

Frank Kelly, Dermot Morgan, Ardal O’Hanlon

De comedyserie was tussen 1995 en 1998 te zien op het Britse Channel 4 en gaat over de avonturen van de Ierse priester Ted Crilly en zijn collega’s Dougal McGuire en Jack Hackett.

Lange tijd zag het niet naar uit dat Father Ted nog eens terug zou keren. „Maar toen won Trump de Amerikaanse presidentsverkiezingen en werd Jeremy Corbyn gekozen als leider van de Labour-partij en dacht ik: ’Misschien kan Ted nu wel terugkeren’.” Volgens schrijver Graham Linehan gaat de musical over ’de minst gekwalificeerde man op aarde die paus wordt’. Father Ted verlaat het fictieve Craggy Island om paus te worden in het Vaticaan.

Zowel in 1995 als in 1998 werd Father Ted bekroont met een BAFTA voor Beste Comedy. Hoofdrollen werden vertolkt door Dermot Morgan, Ardal O’Hanlon en Frank Kelly. Dermot Morgan overleed een dag na de laatste opnames in 1998 aan de gevolgen van een hartaanval. Het is nog niet duidelijk of de andere acteurs van toen een rol krijgen in de musical.