Entertainment/Uitgaan
2118513314
Uitgaan

Tips voor het weekeinde

Pret op en aan het water

In het Friese Grou gaan morgen, zaterdag 27 juli, de jaarlijkse zeilwedstrijden om het kampioenschap skûtsjesilen van start. In deze Friese zeilwedstrijd, al bekend in de 19e eeuw, strijden de schippers van de veertien verschillende skûtsjes - historische vracht-zeilschepen - tot en met de finish in Sneek op 9 augustus, om de eerste plek, op diverse wateren in Friesland. Gegarandeerd gezellig vanaf de wal.

Voor wedstrijddata en locaties: skutsjesilen.nl

Zonnige zomerdagen

Museum Broekerveiling in het Noord-Hollandse Broek op Langedijk organiseert tijdens de vakantie Zonnige Zomerdagen. Voor kinderen is er een nieuwe klim- en klauterroute, en er zijn diverse activiteiten. Op dinsdag kun je bijvoorbeeld een sup-clinic doen, waarna je op je surfboard rond de eilandjes op het museumterrein kunt peddelen.

broekerveiling.nl

Zomeravondconcerten

Op het stadsriviertje de Binnendieze in ’s-Hertogenbosch vindt een serie Zomeravondconcerten plaats. Een romantische vaartocht brengt u onder en langs de prachtig gerestaureerde vestingwerken. In de luwte daarvan geniet u van een concert op het water. Zaterdag 27 juli staat bijvoorbeeld het Ardemus Saxofoon Kwartet op het programma. Voor kaarten:

muziekopdebinnendieze.nl