Entertainment/Royals
2118679183
Royals

Voormalige chef geeft kijkje in de keuken:

’Prinses Anne geeft voorkeur aan donkerbruine bananen’

Prinses Anne

Prinses Anne

Het zal niemand verbazen, maar ook de Britse royals zijn soms maar gewone mensen die er zo nu en dan onalledaagse gewoontes op nahouden. Zo ook prinses Anne, die volgens een voormalige kok van het koningshuis de voorkeur geeft aan overrijpe bananen.

Prinses Anne

Prinses Anne

Darren McGrady werkte van 1982 tot 1993 in de koninklijke keukens van Buckingham Palace en doet in gesprek met Today een boekje open over de opmerkelijke eetgewoonten van de Britse royals.

„Prinses Anne gaf vrijwel altijd de voorkeur aan bijna zwarte bananen, overrijp dus, omdat ze dan gemakkelijker verteerbaar zijn”, herinnert McGrady zich. En ook prinses Diana, prins William en prins Harry hadden een voorliefde voor overrijp fruit. Peren in dit geval.

Gekookt eitje

„De leverancier kwam dan met tweehonderd peren de keuken in en aan ons de taak om de meest rijpe uit te kiezen. Vervolgens sneden Diana, William en Harry de bovenkant ervan af, waarna ze de peer met een theelepel naar binnen werkten. Alsof het een gekookt eitje was!”

Volgens een oude traditie is het niet gebruikelijk dat leden van de koninklijke familie met hun handen eten. Dat betekent dus dat ze in veel gevallen zijn aangewezen op een mes en vork. Ook wanneer de royals bijvoorbeeld fruit eten.

Vingerkommetje

Maar niet iedereen is bekend met de koninklijke etiquette, zo weet McGrady. „Gasten die aan tafel zit tijdens een koninklijk banket hebben voor zich een mes en een vork, een klein bord en een kommetje met water, bedoeld om je vingers mee te wassen. Maar er is altijd wel iemand aan tafel die ervan drinkt...”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo