Nieuws/Entertainment
211979415
Entertainment

Henny Huisman heeft droom op tv-comeback opgegeven

Henny Huisman heeft vaak gezegd dat hij weer televisieprogramma’s wil presenteren maar inmiddels heeft de 68-jarige voormalige showmaster dat idee laten varen. „Ik woon lekker tussen de boeren. Mijn ene buur heeft koeien, de andere teelt bloembollen. Dat houdt me nuchter. Ik vind het wel gezegend zo”, zegt Henny in Veronica Magazine.

Tussen 1985 en 2002 beleefde Henny grote successen met onder meer de Soundmixshow, waar miljoenen mensen naar keken. Hij moest echter plaatsmaken toen RTL met Idols wilde beginnen. „Ik werd aan de kant gezet omdat het jong en fris moest”, kijkt de presentator terug. Hij sluit niet uit dat zijn show ooit weer terugkeert op tv. „Het is net als met mode, alles komt terug. Wie weet is de tijd ooit weer rijp voor Soundmix.”

Henny heeft na al die jaren nog steeds goed contact met enkele oud-kandidaten. „Glennis Grace greep bij haar Whitney Tribute in de AFAS Live de microfoon en riep: ’Dank Henny, dat je er bent, want bij jou is het begonnen!’ Dan ben ik zo trots als een pauw. Bij haar jubileumconcert in Carré gaf Edsilia Rombley me de zetel waar normaal de koning zit. En Gerard Joling stuurt nog altijd vakantiekaartjes met lieve groeten. Ze zijn hun ome Henny nooit vergeten.”