Nieuws/Entertainment
21226932
Entertainment

’Meghan diende klacht in over Piers Morgan’

Bij de Britse zender ITV is maandag een officiële klacht namens Meghan binnengekomen over uitlatingen van presentator Piers Morgan, meldt The Guardian. De presentator trok in het programma Good Morning Britain uitspraken van Meghan uit het interview met Oprah Winfrey in twijfel.

Meghan heeft zelf de klacht over de uitlatingen van Morgan ingediend bij ITV-baas Carolyn McCall. Dat deed ze volgens royaltyverslaggever Omid Scobie om bewustzijn te genereren voor mensen met mentale klachten.

„Meghan schreef de brief om een reden: om bezorgdheid te uiten en te delen over de ernstige impact die Morgans opmerkingen kunnen hebben op iedereen die worstelt met de geestelijke gezondheid of erover nadenkt om hulp te zoeken”, schrijft Scobie op Twitter.

Veel andere kijkers dienden ook een klacht in. De Britse mediawaakhond Ofcom heeft een onderzoek aangekondigd, nadat er meer dan 41.000 klachten waren binnengekomen. Piers Morgan is inmiddels vertrokken als presentator van Good Morning Britain.

Morgan blijft ondertussen bij zijn mening. „Maandag zei ik dat ik Meghan niet geloofde. Ik heb nu de tijd gehad om hier over na te denken en ik geloof haar nog steeds niet”, schrijft hij woensdag op Twitter. „Als je dat wel doet, is dat ook oké.”