Entertainment/Gossip
2123650926
Gossip

Zangeres Jess Glynne verwijdert socials ’na doodsbedreigingen’

Jess Glynne

Jess Glynne

Jess Glynne heeft haar accounts op sociale media verwijderd. De Britse zangeres zou via Instagram en Twitter doodsbedreigingen hebben gekregen van anonieme trollacounts, nadat ze eerder dit jaar ’beledigende uitspraken’ had gedaan over transpersonen.

Jess Glynne

Jess Glynne

De 31-jarige zangeres heeft volgens The Sun „ontzettend zware weken” achter de rug. Zo zou ze dagelijks zijn belaagd door honderden haatberichten op haar sociale kanalen. Het verwijderen van haar accounts zou de enige oplossing zijn.

Glynne kwam in opspraak doordat ze in een podcast vertelde over een bezoekje aan een stripclub met transpersonen. Toen er een clipje van het gesprek op het internet verscheen, kreeg de zangeres de nodige kritiek op haar taalgebruik. In de podcast spreekt ze over ’tranny stripclub’. Tranny is een Engelse benaming voor een transman of -vrouw, die vaak als negatief wordt beschouwd.

In maart schreef ze een uitvoerig bericht op Instagram waarin ze haar excuses aanbood. „Ik weet dat sorry niet genoeg is in dit geval. Mijn hele leven maak ik al fouten en ik ben erachter gekomen dat het enige voordeel van fouten is dat je ervan leert”, schreef ze destijds.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo