Entertainment/Film
2124215083
Film

’Niet Hopkins, maar Chadwick Boseman had Oscar moeten winnen’

Chadwick Boseman

Chadwick Boseman

Kijkers van de Oscars hebben op sociale media hun ongenoegen geuit over de winst van acteur Anthony Hopkins, die een beeldje won voor zijn rol in The Father. Volgens sommigen had Chadwick Boseman, die vorig jaar overleed aan de gevolgen van kanker, de prijs voor beste acteur moeten winnen.

Chadwick Boseman

Chadwick Boseman

De winst van Hollywoodicoon Hopkins kwam als een verrassing; vrijwel alle voorspellingen gingen ervan uit dat de prijs voor beste acteur zou gaan naar Chadwick Boseman, voor zijn rol in Ma Rainey’s Black Bottom. Het was de laatste film die de populaire acteur maakte voordat hij in augustus op 43-jarige leeftijd overleed.

De volgorde van de prijsuitreiking werd ook omgegooid. Zo werd de winnaar van de beste film, die dit jaar ging naar Nomandland, eerst uitgereikt, waarna de bekendmaking van beste acteur. Door deze ruil dachten veel fans dat de Oscars zouden afsluiten met een speciaal eerbetoon aan Boseman. Maar in plaats daarvan werden veel kijkers teleurgesteld toen zijn naam niet als winnaar werd genoemd.

Chaotisch

„De Oscars waren er zo zeker van dat Chadwick Boseman zou winnen dat ze de hele ceremonie hebben omgegooid. Alleen maar zodat zijn categorie als laatste zou zijn. En toen won Anthony Hopkins. Dit is het meest chaotische en onsamenhangende dat ik ooit heb gezien”, schrijft Buzzfeed-journalist Spencer Althouse op Twitter.

„We hebben de Oscars toch niet nodig om Chadwick Boseman te eren. We eren hem zelf wel voor zijn excellente optredens”, twittert auteur Frederick Joseph.