Nieuws/Entertainment
212482968
Entertainment

Kim Kardashian maakt gevangenisdocu

Kim Kardashian

Kim Kardashian

Kim Kardashian komt in het voorjaar met een kritische documentaire die ze maakte in Amerikaanse gevangenissen. In de twee uur durende documentaire legt de realityster juridische misstanden bloot en laat ze zien dat een aantal gevangen onterecht vastzit.

Kim Kardashian

Kim Kardashian

In de documentaire Kim Kardashian West: The Justice Project zoekt Kim Kardashian de gedetineerden Dawn Jackson, Alexis Martin, Momolu Stewart en David Sheppard op in hun cel, spreekt ze met familieleden en vrienden, lobbyt ze bij de autoriteiten en raadpleegt ze advocaten.

Kim zegt tegen Variety dat er miljoenen mensen slachtoffer zijn van het Amerikaanse rechtssysteem. „Ik wilde deze cijfers en statistieken onder ogen zien”, zegt Kim, die de documentaire ook mede produceerde. „Er zijn veel mensen die een tweede kans verdienen, maar velen hebben hier niet de middelen voor. Ik wil helpen deze cases nationaal op de kaart te zetten om verandering te bewerkstelligen. Deze documentaire is een eerlijke weergave van mijn pogingen het juridisch systeem te doorgronden en met tastbare resultaten te veranderen.”

Twee jaar geleden verleende de Amerikaanse president Donald Trump een gevangene gratie na een gesprek met Kim. De vrijlating van Alice Marie Johnson inspireerde de realityster tot het maken van een documentaire.

De documentaire gaat op zondag 5 april in première op de Amerikaanse zender Oxygen.