Nieuws/Entertainment
2126028020
Entertainment

Aanklager vraagt twee maanden cel voor Lori Loughlin

In het akkoord dat Lori Loughlin en haar man Mossimo Giannulli zijn overeengekomen met de openbaar aanklager in Los Angeles, is inderdaad een celstraf van twee maanden opgenomen voor de Full House-actrice. Dat blijkt uit rechtbankpapieren die in handen zijn van E!.

Alhoewel ze lang hun onschuld volhielden, gaven de actrice en de modemagnaat in mei toch toe dat ze deel hebben uitgemaakt van het grote omkoopschandaal rond de toelating tot prestigieuze Amerikaanse universiteiten. Ze sloten een deal met de aanklagers die uitlekte in de pers. Loughlin ging akkoord met de celstraf, een boete van 150.000 dollar, 100 uur taakstraf en een proeftijd van twee jaar. Haar echtgenoot moet vijf maanden de cel in, 250.000 dollar betalen en 250 uur taakstraf volbrengen. Ook hij is daarna aan een proeftijd van twee jaar gebonden.

Loughlin en Giannulli betaalden een half miljoen om hun twee dochters toegelaten te krijgen op universiteit USC. Dat deden ze via een tussenpersoon, die Isabella en Olivia Giannulli op papier onderdeel liet uitmaken van het roeiteam van het opleidingsinstituut. Beide dochters beoefenen die sport echter helemaal niet.

Nu de aanklagers een rechter hebben gevraagd de deal goed te keuren, is iets meer duidelijk over het verschil tussen de straffen van Loughlin en haar man. Giannulli zou een actievere rol hebben gespeeld in de zwendel. Hij zou vaker het contact met hun tussenpersoon hebben gehad, de betalingen hebben geregeld en een confrontatie zijn aangegaan met de decaan van de middelbare school van een van zijn dochters, die bij universiteit USC had aangegeven dat hij betwijfelde dat de tiener ooit actief was geweest in het roeien.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd