Nieuws/Entertainment
2131016
Entertainment

Hanna Bervoets in vakjury Film by the Sea

Hanna Bervoets is dit jaar een van de juryleden die zich tijdens Film by the Sea over twaalf nieuwe boekverfilmingen buigt. Juryvoorzitter Adriaan van Dis maakte dinsdag bekend wie hem dit jaar bijstaan.

Behalve Hanna Bervoets zijn dat regisseur Antoinette Beumer, voormalig nieuwslezer Noraly Beyer, schrijver Alex Boogers, regisseur en scenarioschrijver Mike van Diem, schrijfster Marieke Lucas van Rijneveld en filmregisseur Sacha Polak.

Festivaldirecteur Leo Hannewijk kondigde dinsdag zijn vertrek aan. De twintigste editie van Film by the Sea in Vlissingen wordt zijn laatste. „Ik ben er trots op dat Film by the Sea een toonaangevend festival op het gebied van film en literatuur is geworden met een landelijke bekendheid. Het is nu tijd om plaats te maken voor verjonging en vernieuwing”, zei Hannewijk. „Ik zal van deze twintigste en mijn laatste editie een prachtige en inspirerende editie maken.” In 1999 hebben Leo Hannewijk en Ad Weststrate gezamenlijk het Film by the Sea festival opgericht.

Film by the Sea vindt dit jaar plaats van 7 tot en met 16 september.