Nieuws/Entertainment
2131876723
Entertainment

Johnny Depp gaat in hoger beroep in rechtszaak tegen The Sun

Johnny Depp gaat in hoger beroep in zijn rechtszaak tegen de Britse krant The Sun. Maandag bepaalde de rechter in Londen dat onvoldoende is bewezen dat er in het artikel van de tabloid, waarin de acteur een ’vrouwenmishandelaar’ wordt genoemd, sprake is van smaad. Ook heeft Depp zijn ex-vrouw Amber Heard volgens de rechter wel degelijk mishandeld.

„Deze beslissing is even pervers als verbijsterend”, begint de reactie van de advocaat van Depp. „Het meest zorgwekkende is het vertrouwen van de rechter in de getuigenis van Amber Heard en het volledig negeren van de berg aan bewijs van politieagenten, zorgmedewerkers, haar voormalig assistent en andere getuigen die alle aantijgingen ontkrachten.”

„Het oordeel zit vol met fouten, waardoor het belachelijk zou zijn als meneer Depp hier niet tegenin gaat”, vervolgt zijn advocaat. De verklaring wordt afgesloten met de hoop dat andere smaadzaken wel op een eerlijke manier worden gevoerd, in tegenstelling tot deze.

Het huwelijk van Depp en Heard, die van 2015 tot en met 2017 getrouwd waren, kwam tijdens de zaak veelvuldig aan bod. De exen beschuldigden elkaar over en weer van mishandeling en ontkennen zelf gewelddadig te zijn geweest.