Nieuws/Entertainment
2132364
Entertainment

Oprah Winfrey kan museumexpo niet geloven

Oprah Winfrey vindt het ongelooflijk dat het prestigieuze Smithsonian Museum een expositie over haar heeft opgesteld in Washington. De presentatrice reageerde dinsdag voor de camera’s van TMZ.

„Van alle dingen die je denkt te kunnen bereiken, had ik nooit gedacht dat een tentoonstelling zijn in het Smithsonian er een was”, aldus de 64-jarige, die vertelt dat de inhoud van de vertoning voor haar nog een verrassing is. „Je kunt een Pulitzerprijs winnen als je een schrijver bent. Of een Emmy als je bij de televisie werkt. Je kunt een Oscar winnen. Maar wie wint er een expositie? Ik ben een expo!”, jubelt de presentatrice.

Het Smithsonian instituut kondigde maandag aan dat het vrijdag een tentoonstelling opent over de invloed van Oprah op de Amerikaanse cultuur. „We leggen niet alleen uit wie ze is, maar ook hoe ze een wereldwijd icoon werd, en hoe ze in verhouding staat tot bredere verhalen en thema’s”, aldus een van de conservators tegenover de Washington Post.

Op de vraag van de TMZ-verslaggever wat er nog meer op haar wensenlijstje staat, grapte Oprah dinsdag: „Ik heb geen idee. Ik ben een expositie, misschien is dit het wel.”