Nieuws/Entertainment
2137548
Entertainment

Peter R. de Vries schreef Humberto-roast zelf

Peter R. de Vries heeft bij zijn roast van Humberto Tan woensdag in RTL Late Night geen enkele hulp van comedyschrijvers gehad. „Van a tot z: ik heb elk woord en elke letter zelf geschreven”, zei de presentator en misdaadverslaggever in de ochtendshow van Giel Beelen op Radio Veronica.

Peter werd naar eigen zeggen „een week of twee geleden” benaderd door de redactie van Late Night om Humberto in zijn laatste week te roasten. Dat had hij ook al eens gedaan op het afscheid van een eindredacteur. „Daar was iedereen erg enthousiast over. Dus toen vroegen ze of ik het ook voor Humberto zou willen doen”, aldus Peter. „Ik moest er wel over nadenken, het is tenslotte wel live op televisie, maar toen kwam ik toch wel op een aantal aardige lijntjes. Dus ik dacht: vooruit maar, laten we het doen.”

De presentator sabelde niet alleen Humberto neer maar pakte ook onder anderen voormalig RTL-baas Erland Galjaard, Wendy van Dijk en Albert Verlinde aan. Over Humberto maakte Peter een aantal pikante grappen over zijn vermeende affaire met NOS-journaallezer Dionne Stax. Zo zei hij dat Humberto „een aantal keer per week in de opening van het NOS Journaal zat.” „Hij was aardig”, grinnikte Peter na in de show van Giel.

’Het is wel een roast’

Over die laatste grap moest Peter wel extra nadenken. „Of dat wel kon. Ik heb daar ook met de redactie over gesproken. Maar het is wel een roast”, aldus Peter. „Die moet een beetje schuren en net tegen de grens aan of net over de grens. Als je dat eruit haalt is het geen roast meer. Ik heb de vrije hand gehad en precies gezegd wat ik wilde zeggen.”

Volgens Peter nam Humberto de roast sportief op.