Nieuws/Entertainment
2138754
Entertainment

Hoger beroep drugszaak Masmeijer uitgesteld

Het hoger beroep in de Belgische drugszaak met voormalig televisiepresentator Frank Masmeijer als een van de belangrijkste verdachten, is uitgesteld tot november. Het hof in Antwerpen heeft dat donderdag besloten.

De drie geplande dagen in juni zijn volgens het hof te krap om de zaak met in totaal 32 verdachten te behandelen. Bovendien heeft een van de verdachten voor het eerst een verklaring afgelegd en de verdediging nog geen kans gehad om daar op te reageren.

De rechtbank in Antwerpen veroordeelde Frank Masmeijer vorig jaar tot acht jaar celstraf plus een boete van 48.000 euro voor zijn rol bij de smokkel van 467 kilo cocaïne via de Antwerpse haven. Tegen hem was zeven jaar gevangenisstraf geëist. Masmeijer wil in hoger beroep zijn onschuld aantonen. Volgens hem is er geen bewijs voor de beschuldigingen.

Het hof in Antwerpen wil op 16 november met de zaak beginnen. De aanklager zal op die dag zijn eisen formuleren tegen de verdachten. De pleidooien van de verdediging staan gepland op 29 en 30 november en 6 december.

Masmeijer was donderdag niet bij de rechtszaak aanwezig. Hij is op vrije voeten maar riskeert arrestatie als hij in België is.